8 Ağustos 2015 Cumartesi

ACUR


Kabakgiller ailesine mensuptur.Salatalığın kardeşi diyebiliriz.Bazen Acur'un boyu 1 metreye  kadar uzayabilir.Ülkemizde turşu yapımında kullanılan bu bitki Batı Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yetiştirilir.
TOHUM EKİMİ
Toprak sıcaklığı ilkbahar mevsiminde 15 dereceye geldiğinde ekimi yapılabilir.
ÇİMLENDİRİLMESİ
İyi güneş alan toprağı güzelce çapaladıktan sonra tohumun boyunun yaklaşık 2 ile 3 katı derinliğinde kazılan toprağa ekilir.İlk ekimden sonra su verilir.Yaklaşık olarak  1 veya 3 hafta arasında çimlenir.
EKTİKTEN SONRA BAKIMI
Sık olarak fakat az miktarda su verilir.Ektikten 50 gün sonra  boyu 15-20 cm olunca hasat yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder